"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Ilonka Drenker nieuwe CEO Actief Werkt!

Vanaf 1 januari 2024 verruilt Ilonka Drenker haar rol als Operationeel Directeur bij uitzendorganisatie van Actief Werkt! voor die van Chief Executive Officer. Als CEO wordt zij verantwoordelijk voor de verdere groei van de organisatie in Nederland.

Ilonka Drenker wordt per 1 januari Chief Executive Officer bij Actief Werkt! in Breda. Ze neemt het stokje over van CEO Ronald Kardol, die na negen jaar met pensioen gaat. Drenker is sinds 1996 werkzaam in de uitzendbranche en maakte in 2017 de overstap naar uitzendorganisatie Actief Werkt! in de rol van Operationeel Directeur. Het vak heeft ze geleerd bij ASA Student in Utrecht, waarna ze doorgroeide in diverse managementfuncties. Voordat ze bij Actief startte vervulde ze ruim acht jaar directiefuncties bij zowel Creyf’s als Unique.

Groeiambities

Uitzendorganisatie Actief Werkt! heeft vestigingen in vijf verschillende landen en is in Nederland actief met drie labels: Actief Uitzendbureau, Actief Inhouse Services en Actief Techniek. Als CEO wordt Drenker verantwoordelijk voor de verdere groei van de organisatie in Nederland. Dit geldt niet alleen voor de bestaande labels. Ook wordt gekeken naar gerichte aankopen die de positie van Actief in Nederland verder versterken.

In de afgelopen zes jaar is het label Actief Uitzendbureau gegroeid van 27 naar 43 vestigingen met een goed rendement. “In Nederland staat een goede basis en dus zochten wij iemand die de cultuur en het bedrijf kent om Ronald Kardol op te volgen en zo onze groeiambities in goede banen te leiden en de ingezette strategie voort te zetten. Die persoon vonden wij in Ilonka”, zegt Mark Maessen, CEO van Actief Group.

Meer vestigingen

Drenker over haar aanstelling als CEO bij Actief Werkt!: “Ik kijk enorm uit naar het verder uitbouwen van onze labels, waarbij we het aantal vestigingen verder willen uitbreiden. Met de opening van meer locaties benadrukken we onze visie waarin iedereen van betekenis is op de arbeidsmarkt. De cultuur binnen Actief, die persoonlijk en ondernemend is en gericht op samenwerking, sluit goed aan bij mijn persoonlijke waarden. Ook is er veel aandacht voor de groei en ontwikkeling van onze collega’s. Dat is voor mij de reden dat ik deze stap met enthousiasme zet!”

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.