"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Samenwerking NBBU en UWV om meer mogelijk maken

Met de ondertekening van de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst tussen UWV en NBBU in juli van dit jaar, geven beide partijen het belang van de publiek-private samenwerking (PPS) nogmaals aan.

In oktober waren Judith Duveen (directeur Werkbedrijf UWV) en Rob Witjes (hoofd afdeling Arbeidsmarktinformatie- en advies bij UWV) te gast bij de NBBU en gingen zij met NBBU-leden in gesprek over hoe deze samenwerking er in de praktijk uit moet komen te zien.

Samen aan de slag
De samenwerking met UWV, maar ook met gemeenten, werkgeversservicepunten (WSP) en Regionale Mobiliteitsteams (RMT)/Doorstroompunt-regio’s (RMC) speelt zich zowel af op beleidsniveau als op het uitvoerende vlak. Dat laatste betekent vooral: samen aan de slag.

NBBU als kenniscentrum in kernteam
De NBBU werkt bijvoorbeeld met het UWV Landelijk met de Programmaraad*, LWSPG**, de ABU en Servicepunt Flex*** samen in het Kernteam publiek-private samenwerking (PPS). Dit kernteam ondersteunt arbeidsmarktregio’s in het opzetten en/of verdiepen van een regionale samenwerking tussen publieke partijen en uitzenders.

NBBU deelt haar kennis met de partijen in het kernteam. In dit kernteam komen de expertise over relevante informatie over Diversiteit en Inclusie, arbeidsmarktcijfers en breder zoekgedrag zoals de Banenafspraak en Open Hiring aan bod.

Elkaar versterken
Donderdag 12 oktober waren Judith Duveen (directeur Werkbedrijf UWV) en Rob Witjes (hoofd afdeling Arbeidsmarktinformatie- en advies bij UWV) te gast bij de NBBU en gingen zij in gesprek met NBBU-leden over de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Een mooi voorbeeld van het delen van expertise. Het werd een open gesprek waarin van beide kanten waardering naar elkaar werd uitgesproken, maar er ook kritisch is gekeken naar hoe we elkaar nog meer zouden kunnen versterken.

Regionaal weten de meeste NBBU-leden UWV/WSP te vinden, maar laat de uitwerking soms nog te wensen over. Het is goed om juist daar de banden weer eens wat aan te halen, een kopje koffie met elkaar te drinken en inzicht te krijgen in de regionale mogelijkheden van het talent dat nu nog op de bank zit. Zo kunnen we, met de juiste ondersteuning van publieke partners en bijvoorbeeld Doorzaam, talent naar vermogen inzetten en van waarde laten zijn.

Wie meer wil weten over de mogelijkheden om de samenwerking met publieke partners (weer) op te pakken of op zoek is naar een verdieping kan contact opnemen met Sven van Brakel, senior adviseur arbeidsmarkt bij de NBBU.

Bron: NBBU

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *