"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Kies voor een flexibele werkomgeving in de cloud

Als uitzendonderneming of detacheerder heb je te maken met een groot verloop in het personeelsbestand. Medewerkers solliciteren, worden aan het werk gezet bij opdrachtgevers en zullen na maximaal één of twee jaar mogelijk kiezen voor het aannemen van een vaste baan bij deze opdrachtgevers. Het maakt dat de IT-omgeving van een uitzendonderneming moet zijn aangepast op deze situatie. Crayon.nl is een organisatie bedrijven helpt hun bestaande IT-omgeving over te zetten naar een cloud omgeving. Een van de voordelen hiervan is de flexibiliteit die het met zich meebrengt. Onder meer op het gebied van Identity & Access Management (IAM). Op het moment dat een uitzendkracht uitstroomt, wil je diens toegang tot de systemen van je uitzendonderneming met een druk op de knop in kunnen trekken. De migratie naar de cloud draagt daaraan bij. In dit artikel lees je er meer over.

Snel en eenvoudig rechten toekennen op basis van opdrachten 
Wanneer uitzendkrachten op opdrachten worden gezet, wil je hen zo goed mogelijk faciliteren. Grotendeels zullen zij gebruik maken van de applicaties die hen door de opdrachtgever worden aangeboden. Er zijn echter ook applicaties die jij deze medewerker wilt bieden, om hen het werk makkelijker te maken. De transitie naar de cloud biedt jou de mogelijkheid om rechten toe te kennen aan uitzendkrachten op basis van hun functie of rol bij de opdrachtgever. Wijzigt de functie van een uitzendkracht? In dat geval geef je deze aanvullende rechten, of trek je bestaande rechten weer in. Het helpt je als uitzendonderneming grip te houden op het IT-landschap. Zeker in een tijd waarin privacy en cyber security twee belangrijke thema’s zijn, is dit essentieel.

Focus je op de core business van je uitzendbureau 
Hoewel de migratie naar de cloud veel makkelijker maakt voor uitzendbureaus, wil je de focus op de core business van de organisatie houden: het plaatsen van uitzendkrachten bij matchende opdrachtgevers. Dit betekent dat je zo min mogelijk tijd kwijt wilt zijn aan het beheer van je IT-landschap. Goed en slim software asset management is hierin cruciaal. Door een partnership op te bouwen met de leveranciers van de software die je gebruikt binnen de uitzendonderneming, kun je steeds meer vertrouwen op deze partijen. Andersom mag je van hen verwachten dat ze met je meedenken, wanneer je bijvoorbeeld behoefte hebt aan specifieke, nieuwe functies in de tooling die je gebruikt. Evenals dat flexibiliteit in het licentiemodel wenselijk is. Zeker bij een uitzendonderneming, daar het verloop hier zo groot is. 

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.