"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Creëer een fijne werksfeer met planten in en buiten het kantoor

Een fijne werksfeer is essentieel voor productieve werknemers en gelukkige werknemers. Deze fijne werksfeer is uiteraard op verschillende manieren te bereiken. Wist je dat planten een positieve invloed hebben op de mentale gesteldheid van de mens? Zo zou je kunnen beredeneren dat planten op de werkvloer ook een belangrijke bijdrage aan een fijne werksfeer kunnen leveren. In dit artikel vertellen wij jou hier meer over, en hoe jij met planten deze fijne werksfeer kunt bereiken.

Planten en je mentale gesteldheid

Er zijn verschillende redenen voor waarom planten goed zijn voor de mentale gesteldheid van de mens. Om te beginnen zorgen planten voor een gevoel van verbondenheid met de natuur. Dit heeft dan weer een kalmerend effect, waardoor stress verminderd kan worden. Een ander groot voordeel van planten, is dat deze, wanneer je ze binnen in huis of in het kantoor plaatst, zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Deze goede luchtkwaliteit zou weer kunnen zorgen voor een betere concentratie op werk. Daarnaast zorgen planten op het kantoor voor een visuele afwisseling. In plaats van dat werknemers naar lege muren staren, wordt dit beeld afgewisseld met wat levendig groen.

Planten in het kantoor

Het is dus nu duidelijk dat planten een positief effect hebben op de mens. Dat alleen al laat zien dat het een goed idee is om meer groen aan het kantoor toe te voegen. Maar hoe kun je dit nou aanpakken? Het is een slim idee om voor planten te kiezen die gemakkelijk te onderhouden zijn. Ga bijvoorbeeld voor grote, stevige planten, zoals de Monstera of een Sansevieria. Zorg er voor dat elke ruimte op zijn minst van één plant is voorzien. Om nog meer variëteit in de kantoorruimte aan te brengen, kun je ook planten aan de muren of aan het plafond hangen.

Planten buiten het kantoor

Naast het feit dat planten binnen het kantoor kunnen bijdragen aan een fijne werksfeer, kunnen planten buiten het kantoor eenzelfde effect hebben. Wanneer je kantoor voorzien is van grote ramen, kan de directe omgeving van het kantoor ook dienen om de werksfeer te verbeteren. Zet dus de schop in de grond, en zorg ervoor dat er rondom het kantoor ook wat mooie planten staan. Door binnen het kantoor, en buiten het kantoor omringd te zijn met groen, zal je het effect dat planten op de gemoedstoestand hebben nog groter maken.

Het onderhoud blijft natuurlijk wel altijd een dingetje. Maar, met heggenscharen kun je gemakkelijk de puntjes van de planten bijhouden.