"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

TSG neemt Zweedse detacheerder over

The Specialist Group (TSG), leverancier van technische engineering specialisten voor sectoren zoals energie, chemie, infrastructuur, hernieuwbare energiebronnen en life sciences, neemt het bedrijfsonderdeel voor de werving en selectie van technisch personeel over van Umia Innovation, een Zweedse aanbieder van technische installaties. De financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

De overgenomen afdeling zal opereren als het nieuw gecreëerde merk ‘Altio’ onder het label STAR van TSG. Deze overname bevordert de expansie van TSG naar de Scandinavische landen en is een belangrijke stap voor de internationale groei van het bedrijf in de Europese duurzame energiesector. Zweden is een belangrijke markt voor TSG. Het bedrijf is van plan de groei van Altio in de regio verder te versnellen via organische initiatieven, gedreven door het bestaande klantenbestand van TSG.

Pionier in energietransitie

Altio is een pionier geweest in de energietransitie en heeft belangrijke projecten voltooid op het gebied van batterijopslag, windenergie, waterstofelektrolyzers, kernenergie en initiatieven voor koolstofopslag. Via haar uitgebreide klantennetwerk zal Altio TSG toegang geven tot geavanceerde projecten op het gebied van energietransitie. Altio voegt ook nog eens honderd technische specialisten toe aan het TSG-netwerk van 3000 experts.

Sil Hoeve, Chief Executive Officer bij TSG: “Zweden heeft eerder meer dan tien miljard dollar vrijgemaakt voor investeringen in energietransitie-initiatieven in de komende vijf jaar, die binnen de kernsectoren en -disciplines vallen van TSG. Altio is de perfecte match voor TSG. Het creëert een betekenisvolle kans voor ons om een ​​stevige voet aan de grond te krijgen in Zweden. TSG zal acquisitiemogelijkheden blijven nastreven in Zweden en andere belangrijke Europese markten.”

Jonas Jonson, CEO van Altio: “De samenwerking met TSG zal ons niet alleen helpen onze doelstellingen te bereiken, maar het helpt ons ook een nog grotere impact op de energietransitie in de wereld te maken. We kijken ernaar uit om samen te werken met TSG, mondiale experts te verbinden met onze bestaande en toekomstige klanten in Zweden en TSG’s STAR-merk verder uit te bouwen.”

Jonas Jonsson zal Altio blijven leiden als CEO en rapporteert aan Sil Hoeve, CEO van TSG, die ook benoemd wordt tot hoofd van de raad van bestuur van Altio.

Bron: The Specialist Group, 14 september 2023

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.