"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Hoe origineel promotiemateriaal je recruitmentcampagne kan versterken

Het vinden van het beste personeel voor je eigen bedrijf kan vandaag de dag een flinke opgave zijn. De krapte op de arbeidsmarkt lijkt groter dan ooit. Dit betekent dus dat je als werkgever nét even een stapje extra moet zetten om het gewenste personeel te bereiken. Zo moeten de arbeidsomstandigheden optimaal zijn Maar er moet ook een mooi salaris beschikbaar worden gesteld voor het huidige personeel en het nieuwe personeel dat aan wordt genomen. En heb je ook al nagedacht over het inrichten van een goede recruitmentcampagne? Hoe je dat het beste aanpakt voor je eigen bedrijf, lees je hier.

Je zorgt voor meer zichtbaarheid via verschillende soorten kanalen
Door op een redelijk korte termijn de keuze te maken voor promotiemateriaal, waarmee je een unieke recruitmentcampagne kunt vormgeven, zorg je voor veel meer zichtbaarheid binnen verschillende kanalen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een luxe banner bestellen bij Drukzo . Op deze manier geef je de fysieke zichtbaarheid voor het bedrijf een boost. En combineer je dit met net even wat meer online zichtbaarheid, zoals via LinkedIn? Dan stem je de online kanalen als de offline kanalen perfect op elkaar af. En dat zorgt voor een maximale impact: hetgeen dat je uiteraard het liefste wenst te bereiken tijdens het inzetten van deze effectieve campagne.

De huisstijl van het bedrijf komt nóg beter naar voren
Er is ook nog een ander groot voordeel verbonden aan het ontwerpen van origineel promotiemateriaal voor je recruitmentcampagne. Kies je bijvoorbeeld meteen voor makkelijk visitekaartjes printen? Dan weet je ook nog eens zeker dat de huisstijl van het bedrijf nóg beter naar voren komt. Dit zorgt voor een stukje kracht van herhaling en potentiële medewerkers herkennen het bedrijf sneller. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk.

Zorg ervoor dan origineel promotiemateriaal je recruitmentcampagne onderdeel vormt van je marketingstrategie
Het kan zomaar zo zijn dat je het hele jaar door op zoek bent naar extra personeel. Misschien valt een werknemer uit door een langdurige ziekte, vanwege zwangerschapsverlof of je hebt extra personeel in het magazijn nodig. Daarom is het een goed idee om origineel promotiemateriaal voor je recruitmentcampagne standaard te integreren in de marketingstrategie. Hierdoor ben je erg flexibel met het inzetten ervan en er is standaard een budget beschikbaar voor deze uitingen. Ga je hier op korte termijn al een keer mee aan de slag voor je eigen bedrijf?