"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABU cijfers laten toch weer daling omzet zien

De ABU monitor laat over de periode 6 (22 mei tot en met 18 juni) een daling van het aantal uren zien van 13% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Die daling is gelijk aan periode 5.

De omzet daalde met bijna 2% (1,76%) terwijl de omzet in de periode 5 bijna gelijk was aan een jaar eerder. In periode 6 wisten de uitzenders de daling van de uren dus niet geheel meer op te vangen met hogere tarieven.

ABU marktmonitor uitzenduren periode 6 2023

Zoals ook in de vorige periodes zijn de verschillen per sector groot.

  • Administratieve sector: Het aantal uren daalde met 18% en de omzet is gedaald met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren daalde met 10% en de omzet daalde met 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 13% en de omzet daalde met 2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

ABU marktmonitor uitzendomzet periode 6 2023
Trend in korte en langduriger contracten per segment
Net als in vorige periodes zit de daling zowel in uren als omzet volledig in fase A uitzendcontracten en ziet de ABU groei in fase B/C. Dat geldt voor alle segmenten.

Administratief: er is duidelijk een verschuiving van fase A naar fase B/C te zien. Zo daalt in fase A zowel het aantal uren als de omzet flink, terwijl in fase B/C juist een behoorlijke stijging zichtbaar is in zowel uren als omzet.
In Industrie is ook een verschuiving zichtbaar. Het aantal uren en omzet daalt in fase A, in fase B/C stijgt zowel het aantal uren als de omzet.
Ook in het segment Techniek zit de daling volledig in fase A; zowel uren als omzet dalen. In fase B/C is een stijging in uren en omzet te zien.

Bron: ABU, 11 juli 2023

Lees ook
ABU uitzendomzet periode 5, 2023 gelijk aan vorig jaar

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.