"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Staking Albert Heijn DC opgeschort, onderhandelingen hervat

De stakingen door medewerkers van distributiecentra van Albert Heijn zijn voorlopig van de baan. De onderhandelingen over 10% loonsverhoging zijn hervat.

Op 4 mei is een brief gestuurd door de directie van Albert Heijn aan de vakbonden, met voorstellen, waaronder de werkroosters voor uitzendkrachten:

  • per half april 2023 10% loonsverhoging, ook voor uitzendkrachten.
  • er komen in deze cao geen verslechteringen (dus ook niet voor toekomstige medewerkers).
  • uitzendkrachten krijgen twee weken van te voren hun rooster, dat dan ook vaststaat. Ze kunnen daarna niet meer afgebeld worden. Ze kunnen dan niet worden gedwongen andere diensten te draaien, maar dat kan wel vrijwillig.
  • uitzendkrachten mogen in principe maar 1 wisseling van soorten diensten hebben in een week, bijvoorbeeld maandag en dinsdag ochtenddienst en daarna 3 avonddiensten. Dat is 1 wisseling.
  • er komen 100 vaste banen bij.

    Over alle overige punten wordt nog onderhandeld op maandag 8 mei, meldt CNV Vakmensen

Uitzendkrachten onder druk gezet
Uitzendkrachten die werken bij de distributiecentra van Albert Heijn werden door hun uitzendbureau geïntimideerd en bedreigd, volgens FNV. “De meldingen van uitzendkrachten die door leidinggevenden onder druk worden gezet om niet te staken en door te werken, stromen sinds de eerste stakingsdag afgelopen zondag binnen bij de FNV.”

Stakingsrecht
Shefania Sewbaks, bestuurder FNV Handel: “Het stakingsrecht geldt ook voor uitzendkrachten, zij hebben alle recht om ook te staken, want deze cao is er ook voor hen. We eisen dat Albert Heijn hier keihard tegen optreedt.” (FNV, 28 april 2023)

Lees ook
Tekst CAO Albert Heijn Distributie 2017-2019
2019 – Otto beboet voor stakingsbreking Jumbo

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.