"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Ook in België minder uitzenduren

Ook in België is een afname van de uitzendactiviteit te zien. In maart 2023 nam het aantal uitzenduren met -2,42% af ten opzichte van de maand er voor (gecorrigeerd voor seizoensinvloeden en werkzame dagen). Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging Federgon.

Deze daling is te zien te zien in de hele markt. Het aantal uren in het ‘blue collar’ segment nam af met -3,41% , in het ‘white collar’ segment met -0,97%.

Op jaarbasis is er een daling te zien van -13,02%.

De daling is in de regio Vlaanderen is zowel in de afgelopen maand (-2,65%) als in het hele jaar (-14,8% ) het grootst.

De Federgon-index staat in maart 2023 nu op 94,46 punten tegenover 96,80 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

 

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.