"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ABU week 5–8, 2023: uitzenduren dalen 17 procent, uitzendomzet daalt 6 procent

ABU, uren en omzet uitzendbranche periode 2 2023 (week 5 – 8)

In periode 2, van 30 januari tot en met 26 februari, daalde het aantal uren met 17% en daalde de omzet met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, is er geen correctie toegepast.

ABU marktontwikkelingen uren uitzenden

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: Het aantal uren daalde met 31% en de omzet is gedaald met 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Industriële sector: Het aantal uren daalde met 8% en de omzet steeg met 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uren daalde met 11% en de omzet bleef gelijk (0%) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

ABU marktontwikkelingen omzet uitzenden

Hoe is de trend in korte en langduriger contracten?

  • Administratief: er is duidelijk en verschuiving van fase A naar fase B/C te zien. Zo daalt in fase A zowel het aantal uren als de omzet terwijl in fase B/C juist een behoorlijke stijging zichtbaar in zowel uren als omzet.
  • In Industrie is ook een verschuiving zichtbaar. Het aantal uren en omzet daalde in fase A, in fase B/C stijgt zowel het aantal uren als de omzet.
  • Ook in het segment Techniek zit de daling volledig in fase A, zowel uren als omzet dalen. In fase B/C is een stijging in uren en omzet te zien.

Bron: ABU, 21 maart 2023

Lees ook
ABU week 1-4, 2023: uitzenduren dalen 18%, omzet daalt 8%

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.