SLUIT MENU

Uitzendplatform Youbahn neemt branchegenoot Zenjob over

Youbahn, uitzendplatform voor flexibel werk, heeft per 1 november alle Nederlandse activiteiten van branchegenoot Zenjob overgenomen.

Hiermee verstevigt Youbahn haar positie in de uitzendbranche en breidt zij haar database uit. Zo is Youbahn in staat de dienstverlening richting opdrachtgevers verder te verbreden en verbeteren.

In de afgelopen jaren is Youbahn uitgegroeid tot een van de bekendste flexibele uitzendplatformen van Nederland. Daarmee vervult het bedrijf een sleutelrol in de platformeconomie, die steeds grotere vormen aanneemt. Organisaties staan immers voor de uitdaging om hun vacatures in te vullen en kijken hierbij nadrukkelijk naar flexkrachten. Daarnaast hebben zij behoefte aan een platform waar vraag en aanbod op een intelligente manier worden gematcht.

Strategische overname activiteiten Zenjob Nederland
Youbahn blijft zich inzetten om het digitaal organiseren van arbeid te vereenvoudigen en vraag en aanbod op de arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. Dit gebeurt enerzijds door de technologie achter het platform te verbeteren. Door algoritmes, competenties en skills nog slimmer in te zetten op het platform, is er bijvoorbeeld steeds minder menselijke interventie nodig. Anderzijds zoekt Youbahn naar mogelijkheden om het aanbod flexkrachten verder uit te breiden om zo nog beter aan de wensen van opdrachtgevers te voldoen. De overname van de Nederlandse activiteiten van Zenjob past dus uitstekend in de strategie van Youbahn. De Zenjob organisatie wordt per direct geïntegreerd in die van Youbahn.

Succes uitbreiden
“De overname van Zenjob is een belangrijke stap voor Youbahn”, vertelt Dennis Eilbracht, Chief Operational Officer bij Youbahn. “We bevinden ons in een jonge en dynamische markt. Je ziet dat organisaties de behoefte hebben om het organiseren van werk flexibeler te maken en verder te digitaliseren. Daar werken we hard aan. Door de huidige economische situatie vindt er een consolidatieslag plaats in de markt. Daarin zijn wij doortastend te werk gegaan. De ruim 25.000 flexkrachten die Zenjob in hun database had, zijn een waardevolle aanvulling op onze database. Opdrachtgevers hebben nu een nog ruimere keuze in het aanbod aan flexkrachten. Met deze overname versterken wij onze stabiliteit en kunnen wij het succes van ons uitzendplatform uitbreiden.”

Bron: Youbahn, persbericht 1 november 2022

Lees ook
Uitzendplatform Youbahn onderdeel van het Franse PROMAN

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.