"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Pro Industry neemt Wolfram Chain over

Pro Industry, een arbeidsbemiddelaar voor de proces- en maakindustrie, neemt Wolfram Chain over, een uitzendorganisatie in transport en logistiek.

De bedrijven gaan als partners verder, maar blijven als aparte labels actief in de uitzendbranche.

Groei
Dankzij de overname kan Wolfram Chain verder investeren in digitalisering, IT en nieuwe vestigingen. De overname is in lijn met de ambitie van Pro Industry om haar aandeel in de markt nog verder te vergroten. Wolfram Chain heeft sinds de oprichting in 2017 elk jaar groei laten zien. Dit resulteerde dit jaar in positie 43 op de Financial Times lijst met snelstgroeiende bedrijven van Europa.

Nichemarkt
Henkjan Geerlings, CEO bij Pro Industry: “Onze ambitie is om te groeien en tegelijkertijd te excelleren als specialist in de flexmarkt. Met Wolfram Chain voegen wij een sterk label toe dat past bij deze ambitie. Wolfram Chain onderscheidt zich net als Pro Industry al jaren met dienstverlening voor en met topwerkgevers in een nichemarkt.”

Aparte labels
Eigenaren Pablo Pavone en Karel Aalders dragen Wolfram Chain met een gerust hart over. “Wij hebben in vijf jaar tijd met onze eigen werkwijze een netwerk van opdrachtgevers en uitzendkrachten gebouwd, dat ons sterk maakt. In Pro Industry hebben we een overnamepartner gevonden die dit op waarde schat en tegelijkertijd onze cultuur bewaakt. De extra middelen die Pro Industry beschikbaar stelt voor digitalisering, groei en het behalen van synergievoordelen maken het tot de ideale overnamepartij.”

België
Pro Industry is nu nummer 43 in de flexmarkt-omzetranglijst. Sinds de komst van investeerder Avedon is het doel 170 miljoen euro omzet in 2025. Met Wolfram Chain wordt daar de ambitie aan toegevoegd in drie jaar een omzet te realiseren van 60 miljoen euro in arbeidsbemiddeling voor transport en logistiek. Naast uitbreiding van het huidige aantal vestigingen van Wolfram Chain van 10 naar 15 tot 20 in Nederland, zal Wolfram Chain ook toetreden tot de Belgische markt.

Pro Industry is opgericht in 2002, heeft het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel, 21 vestigingen in Nederland en drie in België. Wolfram Chain is opgericht in Oud-Gastel door Pablo Pavone, voormalig Key Accountmanager bij Pro Industry. Het bedrijf heeft nu tien vestigingen in Nederland.

Bron: Pro Industry, 29 juli 2022

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.