SLUIT MENU

USG Engineering bouwt robot die talentvolle engineers werft

USG Engineering bouwt robot die talentvolle engineers werft.
Baas van een Bot challenge - USG Engineering
De arbeidsmarkt is op dit moment krap, zeker in de techniek. Er zijn veel hoogstaande technologiebedrijven in Nederland, maar het is een uitdaging om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen.

USG Engineering wil hier iets aan doen en schakelt hierbij de hulp in van techniektalenten in Nederland. Het doel: samen een robot bouwen die helpt bij het vinden van engineers.

“Techniek is overal om ons heen en belangrijker dan ooit! Het mooie aan ons vak is dat techniek altijd in beweging is. Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op,” zegt Merel Brouwers, Algemeen directeur USG Engineering.

Bouwteam gezocht
“In onze zoektocht naar talent, schakelen wij de hulp in van een robot. Enige probleem is dat de robot nog gebouwd moet worden’’, aldus Algemeen Directeur Merel Brouwers van USG Engineering. De organisatie is dan ook op zoek naar talentvolle technici die graag meehelpen om de robot te bouwen. Merel: “Verover een plek in ons team door je aan te melden en overtuig ons. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels al binnen!”. Samen met presentatrice Michelle Willemsen, twee technisch specialisten en de winnaars die worden gekozen uit de aanmeldingen wordt de uitdaging aangegaan.

Baangarantie en opleidingsbudget
USG Engineering vindt het belangrijk om goede technici te vinden voor dit project en stelt een baangarantie en een opleidingsbudget t.w.v. €5000,- ter beschikking. Ook technische professionals die niet mee willen bouwen aan de robot maken kans op het opleidingsbudget.

Merel: “USG Engineering werkt graag met engineers samen aan hun carrière. Daarbij hebben we één duidelijk doel, jouw op de plek brengen waar jij graag naar toe wilt.” Met die boodschap staat USG Engineering ook op de Nationale Carrièrebeurs op 22 en 23 april.

USG Engineering
Sinds 1968 detacheert USG Engineering technisch talent op hbo- en wo-niveau. Daarbij staat groei en ontwikkeling van medewerkers centraal. USG Engineering is de verbinder tussen opdrachtgever en professional. De technische professionals van USG Engineering
helpen grote en kleine organisaties om de nieuwste digitale & technologische ontwikkelingen in de bedrijfsstrategie te verwerken. USG Engineering werkt onder meer samen met klanten als Philips, Alliander en Fokker.

Bron: USG Engineering, persbericht 4 april 2022

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.