"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Labour Power Company overgenomen door Belgische Straco voor buy & build strategie

Labour Power Company verwelkomt de Belgische investeringsmaatschappij Straco als meerderheidsaandeelhouder

De snelgroeiende uitzendgroep Labour Power Company (LPC) actief in de bemiddeling van internationale flexkrachten verwelkomt Straco als meerderheidsaandeelhouder naast de oprichters en management. LPC is gespecialiseerd in onder meer voedingsindustrie, logistiek, e commerce en techniek. Straco, een Belgische familiale investeringsmaatschappij gericht op de lange termijn, heeft een bewezen staat van dienst in de uitzendbranche en onderschrijft de ambitieuze buy & build strategie van LPC. Door de investering van Straco zal LPC in staat worden gesteld haar ambitieuze groeiplan versneld te realiseren.

LPC, bestaande uit zeven onafhankelijke uitzendlabels, actief in onder andere de hiervoor genoemde sectoren realiseert dit jaar een omzet van circa 300 miljoen euro. Ruim 10.000 mensen werken dagelijks via een van de labels van LPC. Elk bedrijf binnen LPC heeft een zeer gedreven team om iedere dag weer het beste resultaat voor de klant en voor de flexibele werknemers te behalen waarbij werkplezier en goed werkgeverschap centraal staan. Met Straco aan boord zal LPC haar groeiambities realiseren middels verdere overnames in de uitzendbranche. LPC is specifiek op zoek naar uitzenders die complementair zijn, kwaliteit leveren en zorg dragen voor haar flexibele
werknemers.

In de visie van LPC is flexibel inzetbare arbeid onmisbaar als gevolg van verdere internationalisering, vergrijzing, toegenomen mobiliteit en een gemiddeld hoger opleidingsniveau. Als gevolg van deze macrotrends bestaat er een structureel werknemerstekort en vormt de flexibele schil een integraal onderdeel van de Nederlandse arbeidsmarkt. LPC speelt hierop in door als specialist in flexibele arbeid alle specialismen beschikbaar te stellen om opdrachtgevers optimaal te kunnen bedienen. HR advies, eigen werving in binnen- en buitenland, makelaarsfunctie, in-house constructies en loopbaanontwikkeling van werknemers, waaronder ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn enkele zaken die LPC haar klanten biedt.

Cor Konings, CEO van LPC: “De afgelopen twee jaar is LPC ongekend hard gegroeid en ik ben trots op alle mensen binnen LPC die dit mogelijk hebben gemaakt. Ik verheug mij op de toekomst van LPC met Straco en het voortzetten van onze relatie met bestaande aandeelhouders en stakeholders. Onze investeerders begrijpen de sector, ons bedrijf en onderschrijven onze strategie om LPC als kwalitatief vooraanstaande speler door te laten groeien naar een omzet van meer dan 500 miljoen euro.”

Maarten Peers, Managing Director van Straco Private Equity: “We zijn zeer onder de indruk van de recente successen van LPC en de manier waarop zij keer op keer bewijzen de belangen van de flexwerker en de klant de hoogste prioriteit te geven. Alhoewel enkele van Straco’s bestaande portfoliobedrijven al actief zijn in Nederland, is LPC onze eerste investering die volledig op Nederland is georiënteerd. Met ons nieuwe team in Amsterdam, onder leiding van Emile van Elen, markeert het veelbelovende partnership met LPC een belangrijke mijlpaal.”

Verdere details van de transactie zijn niet bekend gemaakt.

Bron: HOBIJ, persbericht 6 april 2022

Lees ook
Uitzendbureau Eurodetach overgenomen door Labour Power Company
Digitaal uitzendbureau My Flexwork wordt onderdeel van Labour Power Company

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.