"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

OTTO Holding neemt zorgbureau over en start ‘OTTO Health Care’

OTTO Holding neemt zorgbureau over en start ‘OTTO Health Care’
OTTO Workforce

OTTO Holding heeft het uitzendbureau in de zorg Back To Care overgenomen. Back To Care is in 2019 opgericht door Tom van der Vorst en Remco Valkman en is gespecialiseerd in het werven en begeleiden van buitenlands zorgpersoneel voor de Nederlandse markt. Door de overname zal het bedrijf verder worden ontwikkeld tot aparte divisie van OTTO Holding, naast OTTO Work Force en onder de naam OTTO Health Care.
Back To Care
Ervaring
Het doel van de onderneming is een duurzame oplossing voor het werven te bieden en het zorgvuldig begeleiden van buitenlands zorgpersoneel, door een nauwe samenwerking met zorgorganisaties. Back To Care organiseert het hele traject. Van de afstemming over huisvesting en het werven en opleiden in het buitenland tot de begeleiding van de integratie in Nederland. Het hoofdkantoor van OTTO Health Care wordt in Utrecht gevestigd.

De organisatie komt voort uit de ouderenzorg en heeft zich gespecialiseerd op het werven van vooral Spaans zorgpersoneel.

The Asia Europe Talent Bridge
OTTO Work Force is vooral actief in de industrie en logistiek en richt zich nu op de snelle ontwikkeling van onder andere ‘The Asia Europe Talent Bridge’ om tekorten in de op Europese arbeidsmarkt op te lossen. Via OTTO Health Care kunnen internationale verpleegkundigen onder andere in Nederland gaan werken.

In samenwerking met Nederlandse ziekenhuizen wil OTTO Health Care in een pilot nog dit jaar 200 Filipijnse en Indonesische gespecialiseerde en hooggekwalificeerde verpleegkundigen naar Nederland halen. Deze werken al in veel Westerse landen om de zorg te versterken. De verpleegkundigen worden in hun thuisland (intensief) getraind in de Nederlandse taal, cultuur en zorg en komen voor een gelimiteerd aantal jaren naar Nederland.

Frank van Gool, OTTO: “Dit jaar is er al een tekort van 49.000 zorgmedewerkers en dit zal in de komende tien jaar verdrievoudigen. Als we in Nederland iedereen de zorg willen bieden die ze nodig hebben, dan redden we het niet met alleen maar de extra Nederlanders die in de zorg instromen.

OTTO Holding is onderdeel van de Japanse uitzendorganisatie Outsourcing Inc. en heeft daarmee toegang tot de Azië markt, waar het zorgpersoneel van hoog niveau is. Met de komst van Back To Care krijgen wij een grote expertise in huis om de juiste aanpak voor deze specifieke doelgroep te kunnen ontwikkelen. Vanwege de groei die wij voorzien is een aparte divisie op zijn plaats, onder de naam OTTO Health Care.”

Bron: OTTO Work Force, 28 januari 2022

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.