"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Employment Group neemt WerkNu over

Employment Group breidt uit in technisch uitzendsegment en participeert in civieltechnische branchegenoot WerkNu

civiel technisch productieproces

Uitzendgroep Employment Group B.V. uit Werkendam, onder meer bekend van het technische uitzendlabel Europe@Work, heeft een meerderheidsparticipatie verworven in branchegenoot WerkNu uit Uden. Door de participatie in WerkNu bedient de groep voortaan ook het civieltechnische uitzendsegment. De transactie van Employment Group werd begeleid door overnameadviseur Marktlink, die de organisatie bijstaat in haar groeistrategie.

WerkNu richt zich, samen met dochterlabel IndiviNu als uitzendbemiddelaar, met name op het civieltechnische domein. Voordat aandeelhouders Rosina van Dijck en René Verbruggen actief werden binnen het uitzendsegment en in loondienst traden bij WerkNu, waren zij jarenlang werkzaam voor civieltechnische bedrijven. In 2017 besloten zij WerkNu volledig over te nemen van de oprichters.

Employment Group is in 2009 opgericht door een groep ondernemers die het lastig vonden om tijdelijk technisch personeel aan te trekken. Vanaf de start was de onderneming met name actief voor opdrachtgevers in de maritieme industrie. Onder leiding van operationele aandeelhouders Martin Jooren en Ruben van Alten is de groep de afgelopen jaren uitgegroeid tot een gerenommeerde regionale uitzendgroep voor professionals in de techniek. Employment Group bemiddelt voor een breed scala aan opdrachtgevers binnen de metaal- en staalbouw.

Door de participatie in WerkNu en IndiviNu worden wekelijks circa 450 arbeidskrachten ingezet bij een uiteenlopende groep (technische) opdrachtgevers in de regio Midden- en Zuid-Nederland. Na de transactie ontstaat een groep die goed is voor een gezamenlijke omzet van circa 25 miljoen euro.

De merken WerkNu en IndiviNu worden onder leiding van Rosina van Dijck en René Verbruggen zelfstandig voortgezet. WerkNu wordt voor Employment Group het label waarop het civieltechnische uitzendsegment verder wordt uitgebouwd. WerkNu sluit niet uit dat op termijn nieuwe en zelfstandig opererende fysieke vestigingen worden geopend. Employment Group ondersteunt WerkNu op het gebied van internationale werving, digitalisering, de ontwikkeling van huisvesting, en recruitment.

Overnameadviseurs Sven Peeters, Bart Schouten en Job van Heiningen van Marktlink begeleidden de aandeelhouders van Employment Group bij de transactie. Peeters: ‘Er is al enkele jaren een consolidatieslag gaande in de uitzendmarkt. Onder invloed daarvan zie je dat binnen het uitzendsegment een verzameling van niet-geïntegreerde bedrijven en uitzendlabels ontstaat. Samen met de aandeelhouders van Employment Group hebben wij medio 2021 een groeistrategie opgesteld om een specialistische en gediversifieerde technische uitzendgroep in Midden- en Zuid-Nederland te creëren en te integreren. In de aankomende jaren beschikken de aandeelhouders over specialistische technische uitzendondernemingen in segmenten als de bouw, hightech, en de olie- en petrochemische industrie’.

Ruben van Alten: ‘Als aandeelhouders willen we samen met onze gespecialiseerde partners bouwen aan een breed georiënteerde en stabiele technische uitzendgroep. De beoogde groei moet bij ons altijd gepaard gaan met behoud van onze kernwaarden en de duurzaamheid van ons businessmodel. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld naar het aanbieden van éénpersoons woonruimte aan internationale arbeidskrachten, maar ook naar een eerlijke en duurzame prijsstelling richting onze opdrachtgevers. Ook in tijden van arbeidstekorten.”

Bron: Marktlink, 27 januari 2022

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.