"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Codaisseur helpt 50-plussers aan IT-vaardigheden

Ongeveer 400 mensen die door corona werkloos zijn geraakt kunnen bij coding academy Codaisseur gratis een opleiding volgen in tech support. Het gaat om werkloze 50-plussers die normaal gesproken buiten het IT-spectrum vallen.

Dit gebeurt met steun van Google.org, Coursera en INCO.

Work in Tech
“Met deze opleiding leren deelnemers IT-vaardigheden waarmee zij interessant worden voor sectoren waar de vraag naar IT-personeel groot is”, aldus CEO Wouter de Vos. Het opleidingsprogramma Work in Tech is een initiatief van internationale organisatie INCO Academy, dat in diverse landen via lokale partners wordt aangeboden. De online opleiding wordt gehost op het platform van Coursera. Na afronding van de opleiding krijgen deelnemers een Google IT Support Professional Certificate. Codaisseur werft deelnemers, biedt tools en begeleidt hen zowel tijdens de cursus als daarna in hun zoektocht naar een baan.

IT-vaardigheden voor 50-plussers
Er is plek voor zo’n 400 mensen die zonder werk zitten. De helft daarvan moet 50-plusser zijn. Het programma is bedoeld om de technische beroepsbevolking te diversifiëren. In de opleiding leren deelnemers onder andere vaardigheden voor:

  • Problemen oplossen en klantenzorg
  • Netwerken
  • Besturingssystemen
  • Systeembeheer
  • Security

Naast Work in Tech werkt Codaisseur samen met de Nederlandse overheid aan het verder opleiden van mensen in verschillende techdomeinen. De ‘Nederland Leert Door’-cursussen die Codaisseur aanbiedt zijn onder andere Leren Programmeren, Bouw je eigen AI, Ethisch Hacken en A Taste of Tech. Deze cursussen zijn bedoeld voor beginners, volledig gratis en alleen beschikbaar in het Nederlands.

Bron: Codaisseur, 12 mei 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.