"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Gratis technische opleidingen

Het programma NL Leert Door stelt in totaal 17 miljoen euro beschikbaar voor scholing via samenwerkingsverbanden. Hiervan gaat minimaal 4 miljoen naar diverse opleiders in de techniek.

De subsidieregeling is een initiatief van de overheid voor deelnemers die een band met de Nederlandse arbeidsmarkt hebben, om de kansen op de arbeidsmarkt of op het weer vinden van werk te vergroten. Iedereen die zich wil scholen, kan zich vanaf heden inschrijven voor diverse trainingen.

Platform voor technische trainingen
TechniekOpleiding.nl biedt een overzicht van technische trainingen die gratis te volgen zijn via het subsidieprogramma. Ook kunnen geïnteresseerden zich op dit platform aanmelden. Technici, bedrijven, intermediairs, starters en zij-instromers vinden er hulp en ondersteuning bij opleidings- en ontwikkelvraagstukken in de techniek.

Werkloosheid versus tekorten
John Huizing, directeur TechniekOpleiding.nl: “Met deze subsidie kunnen 4.000 technici worden opgeleid in het eerste halfjaar van 2021. Het mooie is dat het mes aan twee kanten snijdt. Door de coronacrisis liggen bepaalde sectoren nog steeds stil, waardoor er sprake is van stijgende werkloosheid. Met behulp van deze subsidie leiden we mensen in én voor de technische arbeidsmarkt op. De technische branche kampt al jaren met nijpende tekorten en staat te springen om snel functioneel inzetbaar personeel.” De organisatie wil in de tweede helft van het jaar opnieuw technici opleiden, dan met de NL Leert Door 2-subsidie.

TechniekOpleiding.nl is een initiatief van ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. ROVC is een van de opleiders die gesubsidieerde trainingen aanbiedt.

Bron: Techniekopleiding.nl, 23 februari 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.