"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Covebo viert 20-jarig jubileum

Covebo 20 jaarOp 6 februari 2021 viert Covebo Uitzendgroep haar 20-jarig bestaan.

Covebo werd gestart door twee zwagers aan de keukentafel bij hun schoonvader, en heeft in 2020 voor bijna 22.000 uitzendkrachten een baan gevonden. De organisatie draait een omzet van 350 miljoen.

Banenbeurs Leipzig
Eind 2000 rijden twee zwagers, John van de Veen en Gert Bouw, naar Duitsland om internationale arbeidskrachten te werven. Ze bezoeken de banenbeurs in Leipzig en niet veel later, op 6 februari 2001, komen de eerste 12 uitverkoren Leipzignaren aan in Nijkerk. Later dat jaar wordt het Covebo kantoor in Nijkerk geopend en dan gaat het hard. Vestigingen door heel Nederland en wervingskantoren in Polen openen de deuren. Ook start Covebo met de werving van arbeidsmigranten in andere Europese landen en het uitzenden van Nederlands personeel.

House of HR
In 2015 klopt House of HR aan bij Covebo. De Europese groep HR-dienstverleners blijkt een passende partij om Covebo bij onder te brengen. Het gevolg is meer groei. Voor oprichters John en Gert was dit het moment om het stokje over te dragen aan Henk Buitink en het huidige directieteam.

Groei en overnames
In de afgelopen vijf jaar ging Covebo samen met Accent Jobs Nederland (2015), en volgden overnames van PRAN (2016), Effect Personeelsdiensten (2017), VNOM (2018) en Eurojob (2019). Er werden eigen wervingskantoren in Roemenië en Spanje geopend. In Nederland werd het Test- en Trainingscentrum geopend, waar vakkrachten worden getest op hun vaardigheden.

CEO Henk Buitink: “Na 20 jaar ondernemen staat de basis van toen nog altijd als een huis. Deze basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen is eveneens toekomstbestendig en zal ons ook de komende 20 jaar helpen om ons gezamenlijke succes, met onze klanten en uitzendkrachten voort te zetten.”

Bron: Covebo, 5 februari 2021

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.