"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

FNV daagt Picnic voor rechter

De FNV start een rechtszaak tegen online supermarkt Picnic. Het bedrijf weigert voor zijn medewerkers de supermarkt-cao toe te passen. Medewerkers krijgen daardoor 2 euro per uur te weinig loon. 

FNV had het bedrijf tot en met vrijdag gegeven om te reageren, maar Picnic liet weten dat het volhardt in zijn standpunt.

Middeleeuws
Marianne Jekkers, bestuurder FNV: ‘We willen graag met Picnic in gesprek om te zien hoe het een écht moderne werkgever kan zijn. Daar hoort wat ons betreft een bodem bij wat betreft arbeidsvoorwaarden en garantie van werkuren. Mensen hebben nu totaal geen zekerheid, het is ‘u vraagt, wij draaien’. Dat zijn middeleeuwse praktijken.’

Cowboy
FNV wil dat de rechter een oordeel velt. Jekkers: ‘Picnic is in alles een supermarkt en noemt zich ook zo. Het bedrijf concurreert met andere supermarkten ten koste van zijn medewerkers.’

Webwinkel
Picnic ziet zichzelf niet als supermarkt, maar als webwinkel. Het heeft geen fysieke winkels en levert boodschappen op bestelling. Daarom vindt het bedrijf dat het werknemers niet volgens de supermarkt-cao hoeft te betalen. Picnic wil nu zelf, samen met medewerkers, afspraken maken.

FNV stuurt Picnic een sommatie.

Bron: FNV, 21 februari 2019

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.