"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Textkernel lanceert cv-parser met Deep Learning

Tekstkernel heeft de eerste volledig op Deep Learning gebaseerde cv-parser ontwikkeld: Extract! 4.0. Het programma is het resultaat van tien jaar onderzoek en ontwikkeling in Artificial Intelligence, Machine Learning en Natural Language Processing.

Eind 2017 verscheen de Engelstalige versie. Nu is de software ook beschikbaar voor het Nederlands.

CV-parsing
De technologie herkent automatisch de (ongestructureerde) gegevens in een cv, structureert deze en slaat ze doorzoekbaar op in elk gewenst softwaresysteem.

Deep Learning
Deep Learning gebruikt algoritmes die gestructureerd zijn zoals het menselijk brein: Neurale Netwerken. Deze vorm van AI kan automatisch nieuwe patronen in data herkennen, en wordt bijvoorbeeld ook in zelfrijdende auto’s en geautomatiseerde persoonlijke assistenten toegepast. Met de implementatie van Deep Learning in het Nederlandse model zijn extractiefouten met 15% tot 30% afgenomen.

Meerdere talen
Extract! 4.0 was al beschikbaar voor Duits, Frans en Engels en is vanaf nu ook beschikbaar in het Nederlands, Spaans, Russisch en Chinees. Binnenkort volgen meer talen.

Textkernel is een toonaangevend onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium op het gebied van Artificial Intelligence (AI) voor recruitment en werving en selectie.

Bron: Textkernel, 5 juli 2018

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.