"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

38% werkenden heeft geen tijd voor vakantie

De meeste mensen gaan in de zomer op vakantie, maar dat lukt niet iedereen. Van de werkenden zegt 38% het te druk te hebben.

Vooral jongeren en hoger opgeleiden ervaren een hoge werkdruk. Dit blijkt uit de Randstad Werkmonitor over Q2 2017.

Werkdruk toegenomen
In vergelijking met een eerdere meting in 2010 is de werkdruk toegenomen. Toen gaf 26% aan te veel werk te hebben om vrij te kunnen nemen. Tweederde van de ondervraagden noemt het economisch herstel als reden.

Bellen en mailen tijdens vakantie
Tijdens vakantie mailen en bellen voor het werk is in de afgelopen zeven jaar ook gebruikelijker geworden. In 2010 gaf 28% aan tijdens de vakantie met het werk bezig te zijn, is dat nu 40%.

Vrij nemen essentieel
Reiant Mulder, algemeen directeur Randstad Nederland, vindt dit zorgwekkend: “Vrij nemen en kunnen ontspannen zijn essentieel voor het goed kunnen functioneren op het werk, maar vooral voor een goede gezondheid van mensen. Werkgevers moeten oog hebben voor werkdruk en de belasting van hun werknemers om die balans goed te houden.”

Loslaten
Toch lukt het de meerderheid wel om het werk los te laten: 72% heeft minder dan een week nodig. De resterende 28% gaat liever twee weken of langer weg om het los te kunnen laten. Zes van de tien jongeren en hoger opgeleiden geeft aan dat de vakantie een goed moment is om na te denken over hun carrière.

Het onderzoek is uitgevoerd door SSI onder 810 werkenden.

Bron: persbericht Randstad, 3 juli 2017

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.