"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Digitaal declareren kan duizenden euro’s schelen

Een gemiddelde uitzender in Nederland kan 3.787 euro per jaar besparen met digitaal declareren. Dit blijkt uit een berekening van Akyla.

Akyla heeft onkostendeclaraties in de uitzendbranche geanalyseerd, om na te gaan wat papieren declaraties jaarlijks kosten.

Papieren kosten: 31,25 miljoen euro
Op basis van cijfers van de ABU en het CBS over de omzet in de uitzendbranche zouden er per jaar 1,25 miljoen declaraties worden gedaan. Volgens berekeningen van Pimm Solutions en MT.nl zijn de verwerkingskosten per declaratie 25 euro. Dat levert een totale kostenpost op van 1,25 miljoen x 25 euro = 31,25 miljoen euro.

Digitale kosten: 6,25 miljoen euro
Volgens Akyla kost een digitale declaratie 5 euro, van invoer tot aan verloning. Dat betekent 1,25 miljoen x 5 euro = 6,25 miljoen euro.

Besparing: 25 miljoen euro
Volgens gegevens van de Rabobank kent Nederland 6600 uitzendbureaus. Als de totale besparing van 25 miljoen euro wordt gedeeld door dat aantal, levert dat een gemiddelde besparing op van 3.787 euro per uitzendbureau per jaar.

De informatie is verwerkt in een infographic. “Daarmee willen we inzichtelijk maken wat papieren declaraties de uitzendbranche jaarlijks kosten” aldus Martin Schievink, directeur en medeoprichter van Akyla.

Bron: persbericht Akyla, 17 mei 2017

* Wil jij ook besparen? HelloFlex backoffice services denkt graag met je mee.

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.