"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Driekwart Nederlanders tevreden over werk

Volgens onderzoek van HR-dienstverlener ADP is 75% van de Nederlanders tevreden over hun werk. Daarmee staat Nederland bovenaan in Europa.

De verschillen zijn klein: Polen komt met 74% tevredenheid op de tweede plaats, en Zwitserland eindigde met 73% als derde.

Compliment werkt
Van de Nederlandse werknemers waardeert 26% de goede relatie met collega’s. Alleen salaris en en goede arbeidsvoorwaarden (42%) motiveert meer. Ook een goede verhouding tussen werk-privé en een compliment van het management blijkt ook goed te werken.

81% blijft bij dezelfde baas
Het werkgeluk in Nederland heeft ook te maken met thuis kunnen werken en lage stressniveau’s. Nederlanders zijn ook positief over de toekomst van hun werk: 81% denkt de komende vijf jaar bij dezelfde baas te blijven. Alleen de Polen (84%) en Duitsers (83%) zijn nog positiever.

Ouderen minder optimistisch
Jongere werknemers (25-35 jaar) zijn optimistischer dan oudere (55+), maar in Nederland zijn deze verschillen klein. Nederlandse werknemers zijn het meest optimistisch in de sectoren IT en telecom (89%), onderwijs (86%) en zakelijke dienstverlening (82%).

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van ADP door Workforce View onder 10.000 Europese werknemers, waarvan 1300 in Nederland.

Bron: ADP, 1 maart 2017

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.