"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Zzp’er krijgt jaarlijks 307 mln euro te weinig betaald

De zzp’er krijgt jaarlijks 307 miljoen euro te weinig betaald van zijn opdrachtgevers.

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 946 zzp’ers in opdracht van online zzp-bank Knab.

Oninbare omzet
Gemiddeld is 0,5% van de omzet van zzp’ers het afgelopen jaar oninbaar gebleken. Bij een gemiddelde omzet van zo’n 61 duizend euro per jaar betekent dit dat de zzp’er jaarlijks zo’n 305 euro misloopt bij klanten en opdrachtgevers. Uitgaande van meer dan één miljoen zzp’ers in Nederland (CBS, mei 2015) is dit in totaal 307 miljoen euro per jaar.

Betalingstermijn
De zzp’er hanteert in de meeste gevallen een betalingstermijn van maximaal 30 dagen. Negen op de tien zzp’ers wordt echter weleens te laat betaald – 3,4% van de zzp’ers wordt zelfs altijd te laat betaald.

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 946 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent.

ZZPBron: ZZP Barometer, 13 oktober 2015

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.