"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Enable-U en YoungCapital: high potentials voor IT-branche

Enable-U en YoungCapital slaan de handen ineen om meer high potentials klaar te stomen en op te leiden voor een carrière in de IT-branche.

Om dit mogelijk te maken hebben Enable-U en YoungCapital het traineeship ‘Enable-University’ gelanceerd. Dit traineeship richt zich in het bijzonder op talenten zonder ervaring als IT’er, maar die wel beschikken over een bèta-achtergrond en goede communicatieve vaardigheden. Enable-U en YoungCapital spelen met dit partnership in op het toenemende tekort aan goed geschoolde IT-integratiespecialisten.

Inhoud programma & integratiespecialisten
In enkele intensieve maanden leren de trainees de basisbeginselen van het vak, waaronder programmeren en algemene kennis van programmeertalen als C#, Java en .Net, operating systems Windows en Linux, database en netwerkkennis. Daarna komen de trainees bij Enable-U in dienst als integratiespecialist, waar ze onder begeleiding van een senior consultant het geleerde direct in de praktijk kunnen brengen. Bij wederzijdse tevredenheid komen ze dan in vaste dienst bij Enable-U.

Frank Arts, medeoprichter en directeur van Enable-U: “Organisaties hebben te maken met steeds meer digitale data en er is sprake van een groei aan complexe informatiestromen binnen en zeker ook tussen organisaties. Op de arbeidsmarkt zijn echter nauwelijks mensen met de specialisatie die wij zoeken. Samen met YoungCapital hebben we nu de oplossing gevonden: slimme, jonge en communicatief vaardige mensen in korte tijd opleiden tot integratieconsultant.”

Michael Kentrop, Senior Consultant bij YoungCapital: “Ons doel is het verbinden van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Enable-University is een mooi voorbeeld van hoe we gezamenlijk jong talent opleiden om aan een sterk toenemende vraag te voldoen.”

Bron: Enable-U, 29 september 2015

 

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.