"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Connect biedt betalingsgarantie zzp’ers

Zzp’ers die opdrachten vervullen via ZZP Service, onderdeel van Connect, hebben nu de garantie dat tachtig procent van hun ingediende factuur binnen vijf dagen uitbetaald wordt.

Om dit te kunnen garanderen heeft Connect een kredietverzekering afgesloten. Met deze vorm van dienstverlening kunnen zzp’ers zich wapenen tegen faillissement en wanbetaling van opdrachtgevers.

“We vinden het belangrijk om waarde toe te voegen aan het bemiddelingsproces”, geeft Menno Limm, commercieel directeur van Connect ZZP Service aan. “Zzp’ers kunnen een dergelijke kredietverzekering zelf niet afsluiten, aangezien het te verzekeren bedrag van een individuele zzp’er niet rendabel genoeg is voor een verzekeraar. We bieden deze dienst voor alle zzp’ers aan die we een opdracht helpen of die zelf een opdracht aanbrengen, waardoor we een meerwaarde voor de zzp’er bieden.”

Inzicht in facturen
Zzp’ers hebben niet alleen een garantie op de uitbetaling van de facturen, ZZP Service biedt ook inzicht in de facturen van zzp’ers. Waar bemiddelingsbureaus niet transparant zijn over de marge die ze berekenen op de zzp’er, probeert Connect de zzp-markt open te breken. Opdrachtgevers besparen de tijd die gemoeid gaat met onjuist of niet compleet ingevulde facturen, wat bij de groei van het aantal zzp’ers (wiens prioriteit niet de boekhouding is) een tijdrovende bezigheid is.

Bron: Connect, ZZP Service, 17 juli 2015

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.