"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Loondispensatie arbeidsbeperking pilot

20 mei 2010

Werkgevers krijgen met de nieuwe tijdelijke wet pilot loondispensatie meer mogelijkheden om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.

Deze wet van demissionair minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is vandaag in de Eerste Kamer aangenomen.

Kans op werk vergroot

Het geeft de werkgever ruimte om minder dan het minimumloon te betalen als de werknemer door zijn arbeidsbeperking minder productief is. Naast het loon van de werkgever ontvangt de werknemer dan een aanvullende uitkering van de gemeente. Hierdoor wordt de kans op werk voor mensen met een arbeidsbeperking vergroot.

Maximaal minimumloon
Deze aanvullende uitkering kan oplopen tot maximaal het minimumloon, als de werknemer naar vermogen werkt. Op deze manier loont het ook voor mensen met een arbeidsbeperking om aan de slag te gaan en zich verder te ontwikkelen.

Vier pilots

De nieuwe tijdelijke wet pilot loondispensatie is van kracht in een aantal door Donner aangewezen gemeenten. In totaal kunnen 32 gemeenten deelnemen. De pilot loondispensatie maakt onderdeel uit van in totaal vier pilots om de kansen van mensen met een arbeidsbeperking op regulier werk te vergroten. Deze vier pilots lopen tot eind 2012. Ze worden zowel tussentijds als na afloop geëvalueerd.

Bron: Tweede Kamer, 19 mei 2010

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.