SLUIT MENU

Jongeren tot 27 jaar langer en vaker tijdelijk contract

Logo SZW14 september 2009

Werkgevers mogen straks jongeren tot 27 jaar gedurende de crisis langer op een tijdelijk contract laten werken. Bij elkaar opvolgende tijdelijke contracten ontstaat nu na een periode van drie jaar of bij een vierde contract een vast dienstverband.

Het kabinet wil voorkomen dat jongeren om die reden niet in dienst worden gehouden. Daarom wordt voor hen de periode van drie jaar verlengd naar vier en zal in plaats van bij het vierde contract bij het vijfde contract een vast dienstverband ontstaan. De maatregel geldt in principe voor twee jaar.

Tijdelijke contracten voor jongeren
Dit is de kern van een wetsvoorstel van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat – mede namens minister Hirsch Ballin van Justitie – vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd. Het voorstel volgt mede uit de motie-Rutte die in de Tweede Kamer is aangenomen en die vraagt om tijdelijke contracten voor jongeren langer mogelijk te maken.

Meer kans op verlenging dienstverband
Het kabinet wil hiermee een bijdrage leveren aan de bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Vooral jongeren dreigen hard te worden getroffen door de huidige economische crisis. Werkgevers die in onzekere tijden geen perspectief kunnen bieden op een vast dienstverband, hebben misschien nog wel ruimte om iemand op tijdelijke basis in dienst te houden. Jongeren maken op deze manier meer kans op verlenging van het dienstverband.

Bron: SZW, 14 september 2009

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.