"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

Het openen van een G-rekening

G-rekening-overeenkomst
Een bureau dat een G-rekening wil openen bij de bank, moet een formulier naar de Belastingdienst sturen. Hierop moet worden aangeven bij welke bank je de rekening wilt openen. Wanneer de Belastingdienst toestemming geeft, moet het bureau met die toestemming naar de desbetreffende bank.
 
De G-rekening
De G-rekening is een geblokkeerde rekening, onder berusting van de bank. Het bureau kan vanaf deze rekening alleen de Belastingdienst betalen.
 
Factuurnummer en betalingskenmerk
Een inlener die gebruik maakt van een bureau met een G-rekening ontvangt een factuur met daarop een geschat bedrag aan afdrachten. De inlener stort de afdrachten op de G-rekening, het resterende deel aan het bureau. Bij betaling op de G-rekening moet de inlener het factuurnummer en het betalingskenmerk vermelden.

Redactie van Flexnieuws - interviews, artikelen, aankondigingen en persberichten.