Zzp’er tevreden over beschikbare startersinformatie

0
126

Zzp’ers zijn zeer tevreden over de informatie die zij tot hun beschikking hadden toen zij startten met hun onderneming.

Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 600 zzp’ers.
zzp barometer2
88,2 procent van de zzp’ers vindt dat hij/zij goed geïnformeerd begonnen is als zelfstandige. 87,3 procent van de zzp’ers vindt dan ook dat informatie over starten gemakkelijk te vinden was. Verder vindt een grote meerderheid van de zzp’ers (87,9%) dat de gevonden informatie goed overeenkwam met de werkelijkheid.

Belangrijke rol Overheid
Een ruime meerderheid van de zzp’ers (82%) zocht voornamelijk naar informatie bij de Kamer van Koophandel toen zij startten met hun onderneming. Zij zochten naar een stappenplan voor het starten van een bedrijf (45,5%), informatie over verzekeringen (45,0%) en de zakelijke rekening (42,3%). Ook kennis over belastingzaken wordt belangrijk gevonden door de zzp’er: 64 procent zocht bij de start naar voorlichting hierover.

zzp barometer1

Zzp’ers zoeken voornamelijk via internet
65,5 procent van de zzp’ers zocht via internet zoekmachines hoe het starten van een onderneming in zijn werk gaat. Tevens zijn de websites van de Kamer van Koophandel (30%) en de Belastingdienst (10%) populair onder startende zzp’ers. Ruim 20 procent van de zzp’ers maakt gebruik van boeken om zich te informeren over starten en 21,6 procent betaalt voor advies en ondersteuning.

Bron: ZZP Barometer, 6 december 2016