Zzp’er ervaart goede balans werk-privé

0
80

94% van de zzp’ers ervaart een goede werk-privé balans. 99% van de groep zzp’ers is over het algemeen gelukkig.

Dit blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder ruim 1000 zzp’ers. Ook blijkt uit het onderzoek dat 96% van de zelfstandig ondernemers over het algemeen ontspannen in het leven staat.

Positiviteit
“Over het algemeen is de zzp’er zeer gelukkig en ervaart hij een goede balans dankzij de flexibiliteit. Die positieve aspecten van het zzp-bestaan zijn vaak onderbelicht vanuit de media,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer ZZP Barometer.

Weinig stress
De ZZP barometer heeft onderzoek gedaan naar de werk-privé balans onder ruim 1000 zzp’ers. 94% van deze groep zzp’ers blijkt deze balans als goed te ervaren. “De passie waarmee zzp’ers in het leven staan en voor het zelfstandig ondernemerschap hebben gekozen lijkt door te werken in alle facetten van het dagelijks leven. Niet alleen in het werk, maar ook privé”, aldus Sakkers. Zelfs 99% van ondervraagde groep geeft aan over het algemeen gelukkig te zijn en 96% voelt zich over het algemeen ontspannen.

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van meer dan 1000 zzp’ers in Nederland, uitgevoerd door ZZP Barometer.

Bron: ZZP Barometer, 26 juli 2016