Zzp’er bouwt pensioen het liefst privé op

0
107

 Een ruime meerderheid van de zzp’ers (61,9%) wil het pen-sioen graag privé opbouwen, via een bankrekening.

18,6 procent van de zzp’ers bouwt het pensioen liever op binnen de onderneming. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1251 zzp’ers in samenwerking met Knab.

Zzp’er wil vast bedrag inleggen
Uit het onderzoek is verder gebleken dat, wanneer zzp’ers ervoor kiezen om hun pensioen op te bouwen door middel van beleggen, zij dit het liefst doen door maandelijks een vast bedrag in te leggen. Ruim 46 procent van de zzp’ers geeft hier de voorkeur aan. Een minder groot deel (26%) zou zijn pensioen liever opbouwen door middel van een flexibel bedrag. Slechts 7,3 procent van de zzp’ers zou eenmalig een significant bedrag in willen leggen.

Transparantie belangrijk bij pensioenopbouw
Zzp’ers vinden transparantie het meest belangrijk wanneer zij ervoor kiezen hun pensioen op te bouwen via beleggen: bijna 91 procent van de zzp’ers geeft aan dit criterium van belang te vinden. Ook flexibiliteit (89,6%) en goede informatie (85,6%) worden waardevol gevonden door zzp’ers wanneer zij gaan beleggen voor hun pensioen. Lage kosten worden minder belangrijk gevonden door zzp’ers.

Over het onderzoek
De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1251 zzp’ers in Nederland.

Bron: ZZP Barometer, 13 december 2016

(advertentie)

Lees meer informatie over beleggen.