SER: ZZP-pensioenregeling nog nauwelijks aan bod gekomen

0
55

Een pensioenplan voor ZZP’ers is nog nauwelijks aan bod is gekomen binnen de Sociaal Economische Raad (SER).

Dit vertelt Mariëtte Hamer  in een interview met BNR Radio. Volgens de SER-voorzitter heeft het te maken met het opstellen van een toekomstbestendig pensioenstelsel voor werknemers, dat veel tijd in beslag neemt. Het plan is door het kabinet vooruitgeschoven tot na de verkiezingen in maart 2017.

Luister het item hier terug.

Verplichtingen
Hamer erkent de moeilijkheid in het verplichten van zelfstandigen om mee te doen aan pensioen- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. “De ene zzp’er kan heel goed voor zichzelf zorgen, de andere vindt het fijn om in een collectief systeem mee te draaien. Wij zijn heel goed aan het nadenken over hoe we aan de wensen verschillende typen zzp’ers kunnen voldoen.”

Pensioenpotje
Met het eerder geopperde persoonlijke pensioenpotje wil de SER zzp’ers meer inzicht geven in wat ze opbouwen en tegelijkertijd de risico’s spreiden. “We hebben gezocht naar een stelsel waarbinnen je die twee elementen – maatwerk en collectief risico – kunt combineren. Wij gaan de komende maanden met heel veel mensen kijken of het model tegemoet komt aan de wensen.”

Bron: BNR, 1 juni 2016