"Voor futureproof ondernemen in flex"
SLUIT MENU

ZZP bemiddelaars Regiebouw en Bouwscout fuseren

ZZP bemiddelaars Regiebouw en Bouwscout fuseren
Regiebouw
Regiebouw en Bouwscout hebben hun krachten gebundeld en gaan vanaf vandaag als onderneming verder. Regiebouw is gespecialiseerd in het werken met ZZP’ers en is sinds 1997 actief als arbeidsbemiddelaar in de bouw en techniek. Door de fusie ontstaat een organisatie met ruim 400 actieve ZZP’ers, waardoor Regiebouw de grootste ZZP intermediair in de bouw en techniek in Nederland is.

Samen sterker
Het nieuwe Regiebouw staat onder leiding van Gerard de Vries Lentsch en Wouter Raap, oorspronkelijk oprichters van Bouwscout. Zij benadrukken dat het bundelen van de krachten vanzelfsprekend van toegevoegde waarde is voor beide organisaties, maar juist ook voor opdrachtgevers en ZZP’ers.

Gerard de Vries Lentsch: “Door deze fusie kunnen we zowel opdrachtgevers als ZZP’ers nog beter van dienst zijn dan wanneer we als separate organisaties opereren. Dit was voor ons – samen met de enorme potentie die het samenvoegen van onze organisaties biedt – de voornaamste reden om tot deze fusie te komen.

“Wij putten uit een bestand met tienduizenden zelfstandige vaklieden, waarvan meer dan 3.000 mensen de afgelopen jaren via ons hebben gewerkt. In een krappe arbeidsmarkt waarin vaklieden schaars zijn, biedt een dergelijk bestand in combinatie met onze gezamenlijke ervaring natuurlijk een enorme toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers.”

Regiebouw bemiddelt vooral ZZP’ers bij middelgrote en grote bouw- en aannemingsbedrijven terwijl Bouwscout meer is toegespitst op kleinere, gespecialiseerde bouwers en installateurs. Vanuit de gefuseerde onderneming ontstaat daardoor een enorme diversiteit in het soort opdrachtgevers en werkaanbod, waardoor er nog beter kan worden geselecteerd op persoonlijke kennis, kunde en voorkeuren van de ZZP’ers. Bovendien putten we uit een bestand van tienduizenden zelfstandige vaklieden, waarvan de afgelopen jaren meer dan 3.000 mensen via ons hebben gewerkt. Dat zijn dus vaklieden waar we de actuele werkervaring van kennen en waarmee we goed contact hebben. In een krappe arbeidsmarkt waarin vaklieden schaars zijn, biedt een dergelijk bestand in combinatie met onze gezamenlijke ervaring natuurlijk een enorme toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers.”

Verder onder één naam
Ondanks de goede naamsbekendheid van beide organisaties, is de keuze gemaakt om verder te gaan onder de naam Regiebouw. De naam Bouwscout zal als ZZP intermediair dus verdwijnen.

Wouter Raap: “Deze keuze was voor ons als Bouwscout natuurlijk niet eenvoudig. Je bouwt samen met het team, klanten en ZZP’ers een goede naam op in de markt. Daar stap je niet zomaar vanaf. Uiteindelijk hebben we vol overtuiging voor de naam van Regiebouw gekozen, vooral vanwege het lange bestaansrecht van Regiebouw. Wij vinden een dergelijke gevestigde naam passen bij de omvang en professionaliteit van onze organisatie. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om Regiebouw een compleet nieuw logo en website te geven, om met een frisse uitstraling onze verdere ambities vorm te gaan geven.”

Bron: Regiebouw, 16 april 2019

Hinke Wever is een creatieve verbinder van werk- en levensterreinen. Ze was als redacteur vanaf de start betrokken bij FlexNieuws.