ZZP Nederland start DBA-actieplatform

0
157

Uit recente achterbanraadpleging van ZZP Nederland blijkt, dat een derde van de zelfstandigen last heeft van de uitvoering van de DBA, doordat opdrachtgevers kopschuw zijn geworden en niet meer in zee willen met zelfstandigen.

“Voor een derde van onze achterban geldt dat die nu direct last heeft van de gevolgen. Meer dan tien procent heeft nu geen opdrachten en kan binnenkort het faillissement aanvragen. Je hebt het dan over zo’n 40.000 mensen”, aldus Maarten Post, voorzitter van ZZP Nederland.

“Nu blijkt, dat de politiek alle urgentie mist en al discussiërend achterover leunt, is het tijd om zelf in actie te komen. Het DBA Actieplatform staat open voor alle zelfstandigen met informatie, opinie en vooral de oproep om de petitie te ondertekenen, die over enkele weken zal worden aangeboden aan de Tweede Kamer.”

Bron: ZZP Nederland, 28 oktober 2016, zie ook AD

Werkgeversvereniging ONL en het CDA zijn onlangs een eigen meldpunt gestart, waar problemen met de Wet DBA kunnen worden gemeld. Lees meer Dit meldpunt staat onafhankelijk van het meldpunt DBA dat het ministerie recent heeft ingesteld.