ZZP Nederland wil praktijkopleiding ondernemersvaardigheden

0
54

ZZP Nederland pleit voor praktijkopleiding ondernemersvaardigheden

Uit recente CBS-cijfers blijkt, dat steeds meer jongeren direct na hun opleiding starten als zelfstandige ondernemer. In 2015 startte 14 % direct vanaf de (vak)opleiding als ondernemer tegenover 9 % in 2008. Volgens Stichting ZZP Nederland geeft deze trend alle aanleiding om een praktijkopleiding ondernemersvaardigheden in te richten.

ZZP Nederland heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de mbo-keuzemodule “Ondernemend Vakmanschap”. Dit is een oriëntatie op het ondernemerschap. Als jongeren op deze manier een bewuste keuze hebben kunnen maken, is er behoefte aan gerichte- en praktische informatie over ondernemerschap. Dat kan worden gerealiseerd door een praktijkopleiding voor startende ondernemers aan te bieden met stage bij zzp’ers.

Gemeenten
Stichting ZZP Nederland wil afspraken maken met gemeenten en onderwijsinstellingen om te komen tot een goede informatievoorziening en opleiding voor startende ondernemers. “We hopen op een olievlekwerking, zodat ook in andere gemeenten dergelijke initiatieven van de grond komen” zegt voorzitter Maarten Post.

Bron: ZZP Nederland, 29 maart 2018