ZZP Barometer: zzp’er realiseert omzet in OV

0
107

Zzp’ers die met het openbaar vervoer (OV) reizen, realiseren gemiddeld 12% van hun omzet tijdens het werken in het OV. Het kunnen werken tijdens reistijd is voor veel zzp’ers dan ook een belangrijke motivatie om met het OV te reizen.

Dit blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer, in samenwerking met NS-Business Card. 

Een derde gebruikt OV
Hoewel 88% van de zzp’ers een auto heeft, gebruikt 35% het OV. Naarmate zij langer moeten reizen, reizen zzp’ers minder vaak met het OV. Gemiddeld reizen zzp’ers per dag 60 minuten. Een meerderheid (54%) geeft dan ook aan het geen probleem te vinden meer dan een uur per dag te reizen voor een klant.

Van deur tot deur
Zzp’ers letten bij de keuze voor hun vervoermiddel voornamelijk op de mogelijkheid om gemakkelijk van deur tot deur te kunnen reizen (78%) en flexibiliteit (69%). Opvallend is dat voornamelijk zzp’ers die niet met het OV reizen, het van deur tot deur reizen en de flexibiliteit belangrijk vinden. Zzp’ers die met het OV reizen vinden daarentegen het milieu, de eigen gezondheid en het kunnen werken tijdens reistijd belangrijker bij de keuze voor hun vervoermiddelen.

De resultaten zijn gebaseerd op een online enquête onder 642 zzp’ers in Nederland.

Bron: ZZP Barometer, 22 augustus 2017