ZP-Assist biedt zelfstandige professional eigen ‘impresario’

0
293

ZP-Assist werkt met een nieuw concept. Personal consultants gaan als impresario van de zp’er actief op zoek naar een opdracht die aansluit op de vraag van die zp’er.

Hiermee speelt ZP-Assist in op de behoefte van zp’ers naar ondersteuning bij acquisitie en rekent het af met traditionele hoge margemodellen.

No cure no pay
Onderzoek onder 1.000 zp’ers laat zien dat zij hoge marges en onpersoonlijke bemiddelingsbureaus zat zijn. ZP-Assist werkt op no cure no pay basis. Pas als er een succesvolle en passende plaatsing is, betaalt de zp’er een vast bedrag per maand. Dit is slechts een fractie van wat gemiddeld wordt gerekend door bemiddelingsbureaus.

Personal consultant
De personal consultant van ZP-Assist neemt het hele zoekwerk uit handen. Daarnaast creëert ZP-Assist door middel van community management een relevant netwerk voor de zp’er waarin gespard kan worden met andere professionals en opdrachten worden gegenereerd.

‘Bemiddelingsmarkt op zijn kop zetten’
“Huidige bemiddelingspartijen passen niet meer in het gewenste beeld”, aldus Niels Huismans, Business Developer bij ZP-Assist: “Wij zien dat de professional steeds zelfstandiger wordt en wij helpen hen in het ondernemerschap. Tussenpartijen die alleen blijven inzetten op bemiddeling en matchen van opdrachtgevers en zp’ers zullen uiteindelijk hun bestaansrecht verliezen. Deze partijen bieden geen meerwaarde, niet voor de opdrachtgever en niet voor de zp’er. Met ZP-Assist rekenen we hiermee af. Het is tijd om de flexibele bemiddelingsmarkt van zp’ers op zijn kop te zetten.”

Vakgebieden
In de beginfase focust ZP-Assist zich voornamelijk op vier specifieke vakgebieden: Business Intelligence en Business Analisten, Financial Markets, Development en Project Management.

Bron: ZP-Assist.nl, 1 september 2014