Zomer biedt kansen op arbeidsmarkt

0
205

Het gemiddeld aantal sollicitaties per vacature in de zomermaanden is nagenoeg gelijk aan de jaargemiddelden. Daarbij solliciteren kandidaten in de zomer actief.

Dit blijkt uit onderzoek van VONQ.

Nederland blijft solliciteren in de zomer
Uit het onderzoek komt naar voren dat in de afgelopen vier zomers het gemiddelde aantal sollicitaties per uitgezette vacature slechts licht daalde in vergelijking met de jaargemiddelden. Een minimaal verschil, dat aangeeft dat er naar verhouding nauwelijks minder wordt gesolliciteerd in de zomermaanden juli en augustus. In het onderzoek zijn metingen van meer dan 500.000 sollicitaties en vacatures meegenomen.

Daling in vacatureaantallen

Nederland blijft dus solliciteren in de zomer. Uit onderzoek blijkt ook dat er de afgelopen vier jaar wel een daling is te zien in het aantal vacatures in juli, en met een terugkerende dip in augustus. Tevens is een sterke stijging van het aantal nieuw gepubliceerde vacatures na de zomer te zien in de maand september.

Zomer biedt kansen op de arbeidsmarkt

“Doordat het gemiddelde aantal sollicitaties per vacature in de zomerperiode nagenoeg gelijk blijft, biedt de zomerperiode kansen om met je wervingsvraagstukken bezig te blijven”, aldus Ralph Brasker, Chief Marketing Officer van VONQ. “Aangezien het gemiddelde aantal sollicitaties per vacature in de zomerperiode nagenoeg gelijk blijft, is het slim om je werving door te laten lopen in de zomer. Hiermee neem je die druk weg van HR- en recruitmentafdelingen en zorg je voor een betere spreiding van je recruitmentactiviteiten.”

Whitepaper
Meer achtergrondinformatie over dit onderwerp is te vinden in het whitepaper ‘Werven in de zomer’.

Bron: VONQ, 14 juli 2015