Ziezzo regelt payrolling medewerkers tien Friese gemeenten

0
780

Na een openbare aanbesteding heeft Ziezzo een payrollovereenkomst gesloten met tien Friese gemeenten.

Sinds 1 juli 2013 wordt Ziezzo ingeschakeld voor payrolldienstverlening van onder meer chauffeurs, medewerkers groenvoorziening, administratief en secretarieel personeel.

De opdracht werd aan Ziezzo gegund na het uitschrijven van een nationale aanbesteding waarbij werd beoordeeld op het criterium Economisch Meest Voordeling Inschrijving (EMVI). Gunning op basis van EMVI betekent dat Ziezzo van alle aanbieders het beste heeft gescoord op de combinatie prijs en kwaliteit. Het contract is ingegaan per 1 juli 2013 en heeft een looptijd van twee jaar met optie tot verlenging.

Tien contracten
De gemeenten die binnen het contract vallen, zijn Dongeradeel, Heerenveen, Ooststellingwerf, Opsterland, Smallingerland, Súdwest Fryslân, Tytsjerksteradiel, Weststellingwerf, Achtkarspelen en De Friese Meren. Ziezzo heeft met alle gemeenten afzonderlijk contracten gesloten.

Juridisch werkgever
De Friese gemeenten brengen, naast de salarisadministratie, het juridisch werkgeverschap van de medewerkers bij Ziezzo onder, waarbij ook de bijbehorende arbeidsrechtelijke risico’s door Ziezzo worden overgenomen. De gemeenten blijven zelf verantwoordelijk voor de werving en selectie van het personeel en de dagelijkse begeleiding op de werkvloer.

Bron: Ziezzo, 28 januari 2014