Zelfstandige professionals domineren IT-teams in 2016

0
61

92 procent van de organisaties zet zelfstandige IT’ers in in 2016  in vanwege het gebrek aan intern beschikbare expertise.

Het aandeel van externe professionals in het IT-domein blijft toenemen. Waar vorig net iets meer dan een derde van de IT-teams bestond uit externe professionals, is dat in 2015 flink gestegen naar bijna de helft (45%). De verhouding tussen zelfstandige professionals (zp’ers) en gedetacheerden groeit steeds verder naar elkaar toe. Dit blijkt uit onderzoek van sourcing partner FastFlex, in samenwerking met onderzoeksbureau METRI.

Expertise ontbreekt intern
De grootste reden voor het inzetten van extern IT-personeel is voor 92 procent van de respondenten het verkrijgen van toegang tot expertise die intern niet beschikbaar is. Dit wordt gevolgd door het vergroten van de flexibiliteit en het ontbreken van een geschikte interne medewerker.

Zelfstandige IT’er gaat domineren
Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex: “De zp’er zal naar verwachting in de toekomst bijna het overgrote deel van de flexibele IT-schil beslaan. Het aantal gedetacheerden zal steeds verder afnemen en plaatsmaken voor zp’ers. Het gaat voor organisaties steeds lastiger worden om talent en expertise aan te trekken en een breed eigen netwerk is hiervoor essentieel. De zelfstandige IT’er gaat domineren.”

Whitepaper
FastFlex schreef een whitepaper over het benchmarkonderzoek en de tarieven van externe IT-professionals. Download hier het whitepaper ‘Externe inhuur binnen het IT-domein’.

Bron: FastFlex, 7 december 2015