YoungCapital snelste HR-groeier

0
142

Recruitmentspecialist YoungCapital is met 465 miljoen euro de snelste groeier (43%) binnen de HR-branche, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt.

“Hiermee zijn we de snelste autonome groeier in de branche”, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital.

Zelf opleiden
YoungCapital heeft sinds vorig jaar een eigen geaccrediteerde HBO-opleiding voor software development en investeert al enige jaren in traineeships in IT, finance en engineering. “In deze sectoren is er sprake van een groot tekort. Daarnaast innoveert het onderwijs niet snel genoeg, hierdoor ontbreekt het jongeren/afgestudeerden aan de juiste kennis en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om een goede start te kunnen maken op de arbeidsmarkt.” Met de traineeships en eigen HBO-opleiding krijgen ze deze vaardigheden wel aangeleerd en worden ze klaargestoomd om te werken.

Daarnaast is er extra aandacht voor softskills, zoals gedrag en houding, die nodig zijn voor de banen in de toekomst. “Op deze manier helpen we gemotiveerde jongeren hun potentieel te ontdekken, ontwikkelen en hun plek op de arbeidsmarkt te veroveren”, zegt Kooistra. YoungCapital is bezig om de opleiding en de traineeships samen met opdrachtgevers en talenten te perfectioneren, zodat ze de opleidingstak nog duidelijker in de markt kunnen zetten in 2019.

Internationalisatie
De recruitmentspecialist heeft vorig jaar zo’n 60.000 talenten aan het werk geholpen, dit is 25% meer dan in 2017. Ook het eigen medewerkersaantal is gestegen van 1000 naar 1300. Kooistra: “Wij willen in 2019 groeien met minimaal 100 miljoen euro, naar een omzet van minstens 565 miljoen.”

YoungCapital is inmiddels actief op 57 locaties in 10 Europese landen. “Ook daarin gaan we uitbouwen. We openen vestigingen in Hamburg, München, Leipzig en Düsseldorf.” Hiermee hoopt YoungCapital Duitsland in 2019 een omzetgroei van 80% te realiseren.

Bron: YoungCapital, 30 januari 2019