YoungCapital nieuwe sponsor & ‘proud partner’ van Team Para Atletiek

0
81

Recruitment- en jongerenspecialist YoungCapital verbindt zich tot en met de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs als sponsor aan Team Para Atletiek.

Team Para Atletiek
Try to be better than yesterday

Team Para Atletiek ondersteunt, begeleidt en traint zowel beginnende als pro para-atleten, zodat zij de wereldtop kunnen bereiken.
youngcapital
Bram Bosveld, oprichter en mede-eigenaar van YoungCapital: “Wij geloven net als Team Para Atletiek in de growth mindset: dat je alles kunt leren, zolang je het maar wil en je ervoor inzet. Door deze samenwerking hopen wij zoveel mogelijk mensen met een handicap te stimuleren om door middel van sport meer zelfvertrouwen te krijgen en meer uit zichzelf te halen. Ik ben supertrots dat wij ons als Proud Partner mogen verbinden aan dit team tot en met de Spelen in Parijs in 2024.”

Van beginner tot paralympiër
Op dit moment is Team Para Atletiek druk bezig met de voorbereiding op de Paralympische Spelen in Tokio, die op dinsdag 24 augustus beginnen. Zo komt onder andere atlete – en teamgenoot van Team Para Atletiek – Fleur Jong in actie op de 100 meter sprint en verspringen, in de T62/T64-klasse, waarbij ze tot de medaillekandidaten behoort. Guido Bonsen, directeur en tevens coach van Team Para Atletiek: “Wij zijn enorm blij met YoungCapital als partner. Team Para Atletiek heeft als missie om iedereen met een handicap uit te dagen om hun grenzen te leren kennen én verleggen door middel van sport. Samen met ons team en onze atleten willen wij anderen inspireren en stimuleren om te denken in mogelijkheden. Op die manier helpen wij hen om mee te doen aan de maatschappij. In de toekomst willen we het team uitbreiden naar minimaal 15 atleten, en natuurlijk met nóg meer atleten op de Spelen om medailles meedoen. Het partnership met YoungCapital biedt ons de kans om als organisatie verder te groeien. Daar zijn we heel erg blij mee en dankbaar voor.”

Growth mindset, werk en sport
Bram: “In de werkwijze van YoungCapital staat de growth mindset centraal. We denken altijd in kansen en mogelijkheden. Dit proberen we aan alle mensen die wij aan het werk helpen mee te geven, zodat zij het beste uit zichzelf halen. Maar deze growth mindset is natuurlijk op alle facetten van het leven van toepassing, ook op topsport. In het motto van Team Para Atletiek – ‘try to be better than yesterday’ – herkennen wij onszelf dan ook. Daarnaast is sporten en bewegen een belangrijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van YoungCapital.”

Naast Team Para Atletiek support en ondersteunt YoungCapital ook nog een aantal andere sporters. Bram: “We sponsoren het liefst jonge sporttalenten die het nét even anders doen. Met een growth mindset dus. Daarom zijn we al trotse sponsor van skateboardster Candy Jacobs en top-kiteboarders Kevin Langeree en Lasse Walker. De atleten van Team Para Atletiek passen hier perfect tussen en maken dit rijtje compleet. Daarom voelt het partnership voor ons heel natuurlijk. En ik zie het ook als een belangrijk middel naar een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet en gelijke kansen heeft.”

Bron: YoungCapital, 10 augustus 2021