YoungCapital lanceert Nederlandse eSports competitie voor studenten

0
167

YoungCapital Dutch College League

YoungCapital, marktleider in recruitment van jong talent, stapt in de wereld van eSports of competitief gamen.

De recruitmentspecialist wordt naamgevend sponsor en launching partner van de YoungCapital Dutch College League. Tijdens deze eerste nationale eSports-competitie voor studenten gaan teams uit heel het land de strijd met elkaar aan in de game League of Legends. De wedstrijden worden gespeeld in bioscoop Vue Hilversum en uitgezonden op FOX Sports. Op Twitch en YouTube is de Dutch College League live te streamen.

Het fenomeen eSports is wereldwijd immens populair en wint ook in Nederland aan bekendheid. Net als YoungCapital is eSports groot geworden in het digitale tijdperk, met de nieuwe generatie als belangrijkste doelgroep. “Dit eSports-sponsorship is een logische stap voor ons”, zegt Suzanne van der Cammen, Head of Marketing & Communications bij YoungCapital. YoungCapital verbindt haar naam drie jaar lang aan de Dutch College League en wil met de samenwerking laten zien dat competitief gamen niet zomaar een spelletje is, maar ‘serious business’ voor ‘serious talent’. Suzanne van der Cammen: “Gamers beschikken over bijzondere kwaliteiten die voor werkgevers van grote toegevoegde waarde zijn, dat hebben we vaak gezien bij onze eigen kandidaten. De beste resultaten bereik je in eSports, net als op de werkvloer, alleen met talent, teamwork en toewijding.”

Bekijk hier de promovideo van de Dutch College League!

Live meekijken: in de game arena, online of op tv
Een belangrijk aspect van eSports is, net als bij voetbal, het gezamenlijk bekijken van de wedstrijden tussen topteams. De WK-finales van het spel League of Legends worden live gespeeld in enorme stadions voor de ogen van soms wel 40.000 man, terwijl miljoenen mensen de wedstrijd thuis streamen. Ook de Dutch College League is ter plekke of op afstand te volgen. Gamefans kunnen de wedstrijden die live gespeeld worden, in de game arena van Vue Hilversum bijwonen en meebeleven op het grote scherm. Daarnaast wordt de Dutch College League uitgezonden en nabeschouwd door experts, in het programma Inside eSports op FOX Sports (vanaf eind maart). Op 8 maart vindt de eerste live-uitzending op YouTube en Twitch plaats.

ESports als erkende sport
Professioneel gamer en eSports-ambassadeur Koen Schobbers (23) verwacht dat het niet lang meer duurt voordat eSports erkend wordt als officiële sport. Hij combineert zijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Nijmegen met het gamersbestaan en doet mee met competities over de hele wereld. “Veel mensen hebben een geeky beeld van gaming. Ik wil graag laten zien dat competitief gamen juist een sociale sport is voor sportieve mensen”, zegt Schobbers. “Er zit een hele wereld achter eSports die de meeste mensen niet kennen: het is een enorme markt, die wereldwijd in 2015 325 miljoen dollar waard was.”

YoungCapital Dutch College League. Where talent becomes legend
De Dutch College League brengt teams van Nederlandse hogescholen en universiteiten samen in de multiplayer online battle arena van League of Legends. In de game proberen twee teams van elk vijf spelers elkaar te verslaan. Het uiteindelijke winnende team kwalificeert zich voor het achtste IeSF (International eSports Federation) World Championship van League of Legends later dit jaar. De Dutch College League wordt georganiseerd door 2Basics Breedtesport & Marketing, in samenwerking met YoungCapital, tv-producent Watertube en Vue (voorheen JT Bioscopen).

Competitieverloop, Premier League en Talent League
Momenteel vinden de qualifiers (kwalificatierondes) plaats. Zes teams van eSports-studentenverenigingen uit Delft, Eindhoven, Tilburg en Nijmegen spelen deze Qualifiers in bioscoop Vue Hilversum. Tegelijk start de landelijke inschrijving voor alle Nederlandse studenten. Teams kunnen zich tot en met 23 maart inschrijven via de website van de Dutch College League. In totaal kwalificeren zes teams zich voor de Premier League, de ‘eredivisie’ van de Dutch College League. Deze teams worden bekend na de play-offs op 29 maart. De qualifiers, play-offs en Premier League worden live gespeeld in Vue Hilversum. De overige teams classificeren zich voor de Talent League, die online wordt gespeeld, o.a. in studentenhuizen. De Grand Finals vinden plaats op 14 juni.

Bron: YoungCapital, 8 maart 2016