Nietszeggende vacaturetekst? YoungCapital copywriters herschrijven hem gratis

0
183

YoungCapital bindt de strijd aan met corporate bullshit in vacatureteksten. De recruitmentspecialist voor jong talent lanceert een nieuwe service: de vacaturefix.

Bedrijven kunnen hun vacature gratis laten herschrijven door een gespecialiseerd team copywriters. Met deze service zet YoungCapital een eerste stap in de richting van een jeukwoordvrije arbeidsmarkt.

Jeukwoorden en andere kantoorclichés
‘Salestijger’, ‘hands-onmentaliteit’, ‘dynamische organisatie’. Vacatures staan vaak bol van dit soort nietszeggende jeukwoorden en andere kantoorclichés. Volgens Hugo de Koning, een van de drie oprichters van YoungCapital, moet daar verandering in komen. “We trekken casual kleding aan naar kantoor en zeggen ‘je’ tegen de baas. Maar als het op vacatureteksten aankomt, gaan we opeens heel ingewikkeld zitten doen over simpele taakomschrijvingen. Met als resultaat dat niemand het begrijpt en er dus ook niemand reageert. Waarom zeggen we niet gewoon waar het op staat?”

Toegankelijke taal
Vooral jongeren, die vaak weinig werkervaring hebben, kunnen zich weinig voorstellen bij een ‘proactieve spin in het web’, en taakomschrijvingen vol ‘targets’ en ‘deliverables’ die ‘binnen de doorlooptijd gerealiseerd moeten worden’. Wie hen wil aanspreken, zal toegankelijke taal moeten gebruiken. De Koning: “Jongeren werken graag in een informele sfeer en willen precies weten wat er van ze wordt verwacht. Met corporate bullshit sla je de plank twee keer mis. Doodzonde, want bedrijven die willen vernieuwen, hebben jongeren keihard nodig.”

Bron: YoungCapital, 10 oktober 2017