YoungCapital bij innovatieve top 4 van Nederland

0
102

YoungCapital behoort officieel tot de vier meest innovatieve bedrijven van Nederland.

Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Erasmus Innovatie Award 2015. De andere genomineerde ondernemingen waren Hanskamp Agrotechniek, Resato International en TrackJack.

YoungCapital is het enige bedrijf in de top 4 dat actief is binnen de recruitmentbranche. De award werd donderdagochtend uitgereikt tijdens het congres ‘Getting Smart’ in de Rotterdam Science Tower.

De Erasmus Universiteit onderzocht met de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor in welke mate organisaties innoveren en wat cruciale factoren zijn om succesvol te innoveren. YoungCapital werd door de jury genomineerd voor de prijs, vanwege de steile groeicurve die het bedrijf heeft doorgemaakt. “YoungCapital gelooft en investeert in de kracht van jonge mensen en is een voorbeeld van een bedrijf waarbij de combinatie van technologische en sociale innovatie succesvol is ingezet om dit te realiseren”, aldus het juryrapport. YoungCapital werd al twee jaar op rij genomineerd voor de Erasmus Innovatie Award.

‘Innovatie als drijvende kracht’
Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital, was aanwezig bij de uitreiking. “Sinds de oprichting van ons bedrijf in 2000 is innovatie de drijvende kracht geweest achter onze groei. Dat blijft ook in de toekomst zo.” Een voorbeeld van sociale innovatie is het werkgeversbeleid van YoungCapital. Sinds dit jaar neemt YoungCapital alleen nog mensen aan vanuit een wederzijds commitment voor langere periode. Medewerkers tekenen samen met hun manager een ‘commitment statement’. Hiermee wordt de investering van beide kanten vastgelegd voor een periode van (minimaal) twee jaar. Eerder dit jaar lanceerde YoungCapital als eerste uitzender het solliciteren via WhatsApp: kandidaten nemen een videomotivatie op met hun smartphone en sturen die direct aan de recruiter. Solliciteren wordt zo laagdrempeliger en sneller gemaakt. “Wie jong talent wil kunnen binnenhalen, moet blijven innoveren. Het is ontzettend mooi dat onze ideeën andere bedrijven mogen inspireren”, aldus Kooistra.

Over de Erasmus Innovatie Award
De Erasmus Innovatie Award wordt uitgereikt aan de meest innovatieve en competitieve organisatie van Nederland. Bedrijven die willen meedingen naar de award, moeten deelnemen aan de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor. Dit jaar hebben circa 600 bedrijven actief deelgenomen. Op basis van data uit de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor, deskresearch en interviews bij bedrijven worden vier organisaties genomineerd voor de Erasmus Innovatie Award. De jury die de uiteindelijke winnaar kiest, bestaat uit vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersverenigingen, en van het ministerie van Economische Zaken. Het winnende bedrijf, Resato International, mag zich een jaar lang het meest innovatieve bedrijf van Nederland noemen.

Bron: YoungCapital, 19 november 2015