YoungCapital biedt starter huis bij nieuwe baan

0
264

Ā YoungCapital belooft een huurwoning in Amsterdam bij een nieuwe baan aan een select aantal trainees dat in dienst komt.

Hiermee wil Young Capital starters op de arbeidsmarkt helpen zo snel mogelijk een zelfstandig leven als professional in te richten. YoungCapital kiest hierbij voor een samenwerking met Sayhaey De Klieverink die de nieuwe woningen vanaf 1 januari 2016 verhuurt.

YoungCapital merkt dagelijks dat geschikte kandidaten ondanks hun enthousiasme alsnog moeten afhaken, omdat zij de woonlasten in Amsterdam niet kunnen betalen. “Dat is zonde, want zo blijft talent onbenut”, meent Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “Wij hebben juist nu veel boeiende traineeships en banen voor starters in de IT en Finance. Als we dan schaars talent hebben gevonden dat tweehonderd kilometer van Amsterdam woont, houdt het op als zij geen betaalbare woonruimte kunnen vinden.

Betaalbare woning
De woningen komen beschikbaar in appartementencomplex Sayhaey De Klieverink dat begin januari zijn deuren opent aan de Karspeldreef in Amsterdam Zuidoost. Het gebouw biedt huisvesting aan in totaal 217 starters.

Campus voor starters op de arbeidsmarkt
Een aantal talenten dat via het detacheringslabel YoungCapital Professionals aan het werk gaat in Amsterdam krijgt voorrang in de toelatingsprocedure van Sayhaey De Klieverink. “Er is veel vraag naar deze woningen dus we moeten streng selecteren. Bewoners moeten tussen de 18 en 26 jaar oud zijn en een betaalde baan hebben”, benadrukt Feijen.

Informatie en aanmelding
Enthousiaste jonge professionals kunnen zich aanmelden door te solliciteren op de vacature voor het IT Traineeship of de vacature voor het Finance Traineeship van YoungCapital Professionals.

Bron: Young Capital, 24 november 2015