Wordintercedent.nl is succesvol

0
137

In september 2016 is ARTRA gestart met de opleiding WordIntercedent.nl.

Dit omdat de overheid het vak Intercedent benoemd heeft tot een kansberoep. Werkzoekenden kunnen met de scholingsvoucher van het UWV opleidingen volgen die hun kans op werk vergroten. ARTRA heeft speciaal voor deze doelgroep de uitgebreide opleiding ‘Wordintercedent.nl’ gelanceerd.

Inmiddels zijn we 4 maanden onderweg en de eerste successen zijn geboekt! Van de 60 deelnemers hebben er al meer dan 20 de opleiding afgerond en 15 mensen werken al als intercedent.

ARTRA heeft een actieve rol in het onder de aandacht brengen bij potentiële werkgevers. De opleiding wordt door de deelnemers beoordeeld met een 8,4.

Ook de branche is erg enthousiast en omarmt de opleiding volledig. Brancheorganisaties ABU en de NBBU staan helemaal achter dit initiatief en ook de flexorganisaties reageren enthousiast. Fleur Schippers van Accent for Jobs / Covebo zegt: “Fijn om ook via deze weg kandidaten te ontvangen die de basis al begrijpen. Op de arbeidsmarkt wordt het steeds lastiger om goed personeel te vinden. ARTRA maakt het mogelijk om zo toch weer nieuwe aanwas te creëren van mensen die geïnteresseerd zijn én al het een en ander weten over het uitzenden.”

Ook in 2017 verwacht ARTRA veel kandidaten met succes de opleiding te laten afronden.

Bron: ARTRA, 10 januari 2017