Winnaars Pool van het jaar 2018

0
143

Tijdens een gala in Studio’s Aalsmeer zijn op vrijdagavond 23 november de winnaars van de zesde editie van de Pool van het jaar Verkiezing bekendgemaakt.

De winnaars van de zes categorieën en de publieksprijs zijn gekozen door een jury en ruim 5000 stemmen via www.polonus.nl. De winnaars zijn:

  • Business – Kamil Piasecki: als oprichter van een cateringbedrijf heeft hij onder andere voor de Europese Commissie gewerkt
  • Jonge succesvolle Pool – Ewelina Rogalska: zet zich in voor het benadrukken van het leren van de taal in een nieuw land
  • Carrière – Agnieszka Gradek de Muynck: heeft zich in snel tempo enorm ontwikkeld in haar carrière als Treasury Director bij Ralph Lauren en bestuurslid bij Ralph Lauren Finance.
  • Cultuur – Emil Szarkowicz: Emil verbroedert mensen met zijn muzikale talent, vanuit zijn Poolse identiteit.
  • Wetenschap en Techniek – Dotora Kurowicka: de jury roemt haar vanwege het toepassen van wiskunde op complexe sociale problemen.
  • Ere Polonus – Ivo Rigter: De betrokkenheid en grote passie waarmee Ivo, één van de initiatiefnemers van de bouw van het Generaal Maczek Memorial opereert, werd door de jury zeer gewaardeerd.
  • Publieksprijs – Dorota Konarska: Uit de ruim 5000 stemmen is zij als favoriet gekozen door het publiek.

Imago verbeteren
Er waren 34 kandidaten genomineerd, die allen op hun eigen manier een bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse samenleving. De Pool van het jaar verkiezing, geïnitieerd door Stichting Polonus, wil het imago van Polen in Nederland verbeteren en laten zien dat de Nederlandse samenleving niet zonder deze succesvolle mensen kan.

Er wonen in Nederland officieel ruim 150.000 Polen, waaronder vele succesvolle ondernemers, (flex-)medewerkers, wetenschappers en artiesten. Velen dragen ook als vrijwilliger actief bij aan in de Nederlandse samenleving. Tom van der Vorst, directeur van hoofdsponsor Axell Employment: “De sterke economische positie van Nederland was niet mogelijk zonder de vele Poolse mensen die hier naartoe zijn gekomen.”

Bron: Polonus, 24 november 2018